Következő rendezvény
Alaszkai kutyaszán versenyzés előadás és könyvbemutató
nap
óra
perc
másodperc

Fagyhalállal dacolva, - 40 fokban tesz meg 1800 kilométert kutyáival Ottó

Budapest — Fagyhalállal dacolva, mínusz 40 fokban vág neki a március 5-én rajtoló Iditarod kutyaszánhajtó- világversenynek Balogh Ottó (40). A sikeres vállalkozó az első magyar, akinek sikerült kvalifikálnia az 1800 kilométeres megméretésre. A sportember a múlt héten utazott ki Alaszkába, hogy elkezdje az edzést.

Tovább olvasom

Az első magyar, aki ott lesz a világ legnagyobb szánhúzó versenyén

Balogh Ottó fejében már gyerekként kezdett el körvonalazódni a nagy álom: részt venni egy valódi szánhúzó versenyen. Ottó tett érte, és nem adta lejjebb: a világ legnagyobb szánhúzó versenyére, az alaszkai Iditarod-ra sikerült kvalifikálnia magát, így 2017 márciusában ő lesz az első magyar, aki rajthoz áll kutyáival az összesen 1688 km hosszú, embert és kutyát próbáló távon..

Tovább olvasom

Kutyaszánhajtás, -30 fok, és a Férfiban rejlő Nő!

Az, hogy most már több ezer km kutyaszánhajtás van mögöttem, azt is jelenti, hogy rengeteg időm van gondolkozni. Erre mindig találtam időt életemben, de ez még a soknál is több. Közben nézem a kutyákat. Magamat. A csapatunkat, egészben. És a csapatmunkát, mely ilyen emberfeletti teljesítéshez kell.

Tovább olvasom

Az első magyar a világ legkeményebb versenyén

Alaszka – Ezernyolcszáz kilométer. Végeláthatatlan hómezők. Fogcsikorgató, csontig hatoló, dermesztő levegő. Ez vár arra, aki úgy dönt, hótaposót húz, és a saját korlátait leküzdve felkerekedik, hogy célba érjen egy versenyen, amit úgy hívnak: Iditarod. Balogh Ottóval telefonon beszélgettünk.

Tovább olvasom