A kiváló Iditarod versenyző 7 pontja

(Egy 3x Iditarod győztes szerint)

1. Kitartó Egy 1688 km es versenyen , ami kb egy Debrecen - London táv , kell ezt magyarázni?)

2. Együttérző A kutyákkal. Szószerint. Kell érezze : mi jó a kutyáknak, most. Nem emberi fejjel mi nehéz, mert az nekik többnyire nem az. Hogy kutyafejjel tudj gondolkozni, a gondolkodás nem segít :az empátián keresztül vezet az út. Tud bánni a kutyákkal. Tud biztonságot adni nekik).

3. Keménység (Magával) . Ki a kemény? Aki bírja a gyűrődést, 1-2 órát aludni a 24ből, napokig. Mínusz 20- mínusz 60 fok között végig. Van egy plusz dolog is: a szél;)

4. Egészségőr Legyen szó táplálkozásról, öltözékről, futtatásról. Egy rosszul menedzselt kutya sérült, éhes-gyenge, jóllakott-motiválatlan, beteg,X16 . Egy jól menedzselt kutya az ellenkezője x16. Vajon melyik csapat fog nyerni 1000 mérföld múlva?

5. Okos és innovatív stratéga Tudja mit kell tenni, és azt is mikor újítson- és mikor ne. A versenyre jól megtervezett stratégiával érkezik a verseny minden centiméterére. Ezt viszont meg tudja újítani a felmerülő új körülményekkel ( vihar, mély hó, stb) való találkozáskor.

6. Intuitív Jól kezeli a káoszt, mikor minden szépen felépített terv omlik. Nem fél a káosztól, mert képes elengedni a dédelgetett stratégiát, és igazítani. Ez egy nyerő kombináció : a megfelelő mértékű fáradtság, az egó letevése, és a belső hang meghallása között. Aztán a bátorság a sugallatot követni, bármily irracionális is.

7. Kiváló kennelmenedzser Az év többi 355 napjában. Hiába csinálsz mindent jól a versenyen- lásd a fenti 6 pont- ha a startvonalra nem megfelelő kutyacsapattal állsz ; ez pedig az év többi részének az eredménye. Felkészülés, edzésmunka. Megfelelő mennyiségű és minőségű kutyaeledel, vitaminok. Állatorvosi háttérmunka. Genetikai, etológiai "szakvizsga": jó vérvonalak összeillő pároztatása, képzés . Pénz, hogy mindezt fedezni tudd. Ha mindez megvan , magabiztosan állhatsz a startvonalon folyó év márciusának első szombatján.

Márcsak az első 6 pontot kell mellétenni :)

Vitathatlan tények egy versenyzőről:

Egy Iditarod versenyző egyszerre extrém sportoló, állatorvos, szánszerelő , cseléd , alfahím falkavezér, és sakk nagymester.

Az Iditarod versenyző: (mert még nincs vége a listának... ) : Táplálkozás-szakértő, empatikus:🐺fejjel gondolkozik, jó szervező, pakolásból MBA, profitábilis kennelmenedzser, mellékállásban etológus és genetikus, főállásban imádja a kutyákat ..